Naš nastavni kadar

Dejana Kulešević - Menadžer u administraciji

Dejana Kulešević

Menadžer škole

Diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, odsek sociologija. Iako su njena interesovanja u sferi ruralne sociologije i sociologije kulture, ljubav prema predavačkom radu i deci navela ju je da se opredeli za rad u Gimnaziji Tvrđava. Pored pozicije nastavnika sociologije, radi i kao menadžer u administraciji Škole.

Deo je tima Fondacije za istraživanje i razvoj, bezbednost hrane i eko zdravlje, kao saradnik za ruralni razvoj, gde ima priliku da se bavi istraživačkim radom i značajnim pitanjima modernog društva, poput ekologije, održivog razvoja, razvoja ruralnih zajednica, kulture, učestvuje u projektima i konferencijama, i sl. Kroz ova dodatna angažovanja ona predočava deci da je važno biti svestran i unapređivati svoje znanje!

Dejana je veliki zaljubljenik u prirodu! U slobodno vreme voli da pešači, vozi bicikl, planinari i kampuje. Na ovaj način pronalazi inspiraciju i nadahnuće za dalji rad. Smatra da je važno deliti ovakva iskustva sa decom, jer im to pomaže da zavole prirodu, budu aktivni i steknu zdrave navike.

To joj je pomoglo da ovlada novim veštinama i unapredi svoje znanje na različitim poljima.