Upis u privatnu gimaziju Tvrđava

Budite spremni za budućnost

Kvalitetno srednjoškolsko obrazovanje koje pruža adekvatnu osnovu za nastavak školovanja na fakultetima ili obezbeđuje mogućnost zaposlenja, važno je pitanje o kom moraju razmišljati budući srednjoškolci i njihovi roditelji.

Pronađite vama potrebne informacije

U želji da vam pomognemo da donesete najbolju odluku predstavljamo vam privatnu gimnaziju Tvrđava. Pored akreditovanih diploma, privatna gimnazija Tvrđava nudi vam sticanje primenljivih znanja i sposobnosti traženih na svetskom tržištu rada.

Jedinstvenom kombinacijom savremenih obrazovnih pristupa privatna gimnazija Tvrđava svojim polaznicima pruža funkcionalno opšte znanje i stručno usavršavanje.

Plan i program gimnazije Tvrđava propisani su od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, ali se realizuju na inovativan način uz mentorstvo vrhunskih stručnjaka, tako da u potpunosti priprema nove generacije da odgovore na zahteve savremenog, tehnološkog društva.

Rad sa učenicima u privatnoj gimaziji Tvrđava
Upisna procedura

Upis u privatnu gimnaziju Tvrđava

Za upis u našu školu potrebno je da se prođe kroz sledeće korake:​

1. Zakazivanje sastanka i informativni razgovor

Prvi korak ka upisu u privatnu gimnaziju Tvrđava je zakazivanje sastanka sa našim stručnim saradnicima, gde se roditelji i učenici upoznaju sa sistemom i načinom funkcionisanja gimnazije, kao i sa uslovima za upis. Pored toga, uloga ovog sastanka je da se naš tim upozna sa potencijalnim očekivanjima dece i roditelja o toku školovanja.

2. Psihološko testiranje i intervju

Naši stručni saradnici obavljaju ulazni intervju sa učenicima, koji se sastoji iz razgovora sa stručnjakom i testiranja u cilju procene psihofizičke sposobnosti kao i kompatibilnosti kandidata za željeni smer. Psihološko testiranje i intervju u proseku traju oko 50-60 minuta.

3. Razgovor i interpretacija rezultata

Nakon obavljenog intervjua, naš tim kontaktira roditelje radi analize dobijenih rezultata, i daljih dogovora o zajedničkim planovima i uslovima školovanja, uključujući i procenu da li je naša Gimnazija odgovarajuća sredina za potencijalnog kandidata. Sve detalje oko uslova za upis u Gimnaziju Tvrđava kao i sistema bodovanja za upis možete saznati u Pravilniku o proceduri i kriterijumima upisa budućih učenika u Gimnaziju Tvrđava.

4. Prijemni ispit

Ukoliko je nakon psihološkog intervjua ustanovljeno da je Gimnazija Tvrđava potencijalno odgovarajuća sredina za kandidata, sledi priprema za prijemni ispit (koja je besplatna za naše kandidate), kao i sam prijemni ispit. Za upis na IT smer se polaže test iz matematike, dok se za upis na društveno-jezički smer polaže test iz engleskog jezika.

5. Rang lista

Nakon prijemnog ispita, u roku od nekoliko dana kandidati su obavešteni o ishodu u vidu rang liste. Posle dana predviđenog za žalbe, objavljuje se konačna rang lista za upis kandidata na željeni smer.

6. Potpisivanje ugovora i upisna dokumentacija

Poslednji korak za upis u privatnu gimnaziju Tvrđava je potpisivanje ugovora i prikupljanje i dostavljanje neophodne dokumentacije. Naša pravna služba pružiće vam neophodne informacije i podršku u ovom procesu.

Pogodnosti

Šta je obezbeđeno upisom?

Pozivamo vas da se, pre donošenja konačne odluke o upisu srednje škole, raspitate o uslovima školovanja u gimnaziji Tvrđava: pozovite nas na +381 64 08 50 600, zakažite sastanak, dođite i uverite se i sami da je naša škola najbolji izbor.

Vannastavne aktivnosti i radionice​

Privatna gimnazija Tvrđava svojim učenicima nudi širok spektar vannastavnih aktivnosti, u želji da odgovori na potrebe svakog pojedinačnog deteta. Bioskopi, pozorišta, ekskurzije, sportske aktivnosti su važan deo naše školske prakse.

Kroz kreativan radioničarski rad sa učenicima, naš tim pedagoga i psihologa kontiuirano radi na podsticanju kreativnosti, pomaže učenicima da ostanu motivisani, da prevaziđu potencijalne probleme i pripreme se za realne životne situacije.

Kvalitetan rad sa decom​​

Stručan i pažljivo odabran nastavni kadar privatne gimnazije Tvrđava ima slobodu kreiranja i organizovanja modernih načina rada u odeljenjima sa malim brojem učenika, uz primenu mentorskog i individualizovanog pristupa. Interaktivna nastava obezbeđuje aktivnost učenika u nastavnom procesu, podstičući ga na istraživanje i eksperimentisanje.

Pored obrazovnog aspekta, tim stručnih saradnika privatne gimnazije brine o vaspitnom aspektu razvoja i izgradnji zdravih životnih stavova.

Udžbenici, laptop/tablet, ranac...

Kvalitetno obrazovanje zavisi od izbora adekvatne literature, koja mora biti u skladu sa vremenom u kom živimo. U modernom modelu školovanja nema mesta zastarelim udžbenicima. 

Privatna gimnazija Tvrđava obezbeđuje materijale za rad koji će deci pružiti praktična znanja i pripremiti ih da odgovore na zahteve tržišta budućnosti i društva u celini.

Pored udžbenika, učenici dobijaju ranac, bidon za vodu, laptop/tablet, miš i podlogu za miš, koje po završetku školovanja prelaze u vlasništvo učenika.

Praksa u partnerskim firmama

Pored sticanja teorijskih znanja na inovativan način, naši učenici će tokom četvorogodišnjeg obrazovanja naučiti da ta znanja primene zahvaljujući praksi u prestižnim firmama.

Jedinstvenom kombinacijom teorijskog i praktičnog rada, privatna gimnazija Tvrđava svojim polaznicima obezbeđuje razvoj primenljivih veština koje će ih u potpunosti osposobiti da odgovore na izazove budućeg tržišta rada ili da nastave školovanje na najtraženijim fakultetima u Srbiji i inostranstvu.

Upisna procedura

Potrebna dokumentacija za upis

Za upis u privatnu gimnaziju Tvrđava potrebno je predati  odgovarajuću dokumentaciju.

U nastavku je dat spisak potrebnih dokumenata. Ukoliko imate dodatna administrativna pitanja naš pravni tim vam stoji na raspolaganju. 

Stipendiranje najboljih učenika

Gimnazija Tvrđava u saradnji sa firmom VegaIT iz Novog Sada nudi mogućnost stipendiranja za najbolje učenike tako što svake godine dodeljuje dve stipendije koje pokrivaju troškove školovanja u punom iznosu. 

Ako je vaše dete marljivo, talentovano i vredno, sada imate priliku da mu obezbedite kvalitetno obrazovanje u inspirativnom i modernom okruženju kakvo svojim učenicima nudi Privatna gimnazija Tvrđava.

Svi učenici koji završavaju 8. razred a koji su ostvarili izvanredan uspeh u periodu od 6. do 8. razreda, imaju mogućnost da konkurišu za stipendiju u privatnoj gimnaziji Tvrđava.

Stipendiranje najboljih učenika - privatna gimazija Tvrđava

Ako roditelji/staratelji vredne i talentovane dece nisu u mogućnosti da im finansijski priušte školovanje u najboljim uslovima, njihovi prethodni rezultati im to svakako omogućavaju. Najbolji učenici zaslužuju najbolje uslove za napredak.

Ne propustite ovu jedinstvenu priliku za mogućnost da se školujete u najsavremenijem okruženju, koje neprestano pronalazi drugačije načine prenošenja znanja koja učenici praktično usvajaju. Baš iz ovih razloga gimnazija Tvrđava posebno vrednuje i nagrađuje talente, a vrednost koju učenici na ovaj način dobijaju je nemerljiva.

Upisna procedura

Ostale pogodnosti​

%

Popust za avansne uplate

Popust od 5% za avansnu uplatu iznosa godišnje školarine u celosti, u jednoj rati (do 1. avgusta).

%

Porodični popust

Dvoje i više dece iz iste porodice dobijaju porodični popust od 15% na školarinu drugog deteta i 30% na školarinu trećeg deteta.

Pošaljite nam poruku

Rado ćemo se sresti sa Vama i porazgovarati o budućnosti Vašeg deteta.