Naš nastavni kadar

Dragana Velček - Biologija i hemija

Dragana Velček

Biologija i hemija

Odmalena je u prirodi i zaljubljenik u biljni i životinjski svet; večiti borac za zdravu i čistu životnu sredinu, ekolog koji propagira i obrazuje o zdravom konceptu ishrane. Volontira u prihvatilištima za životinje, a najviše voli da istražuje. Pošto nije mogla da se odluči koju nauku više voli, izabrala je obe, hemiju i biologiju, te diplomu osnovnih studija stiče na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu, na Departmanu za biologiju i hemiju. Nakon toga završava masterske studije u strategijskom menadžmentu.

U radu sa učenicima primenjuje zanimljiv i savremen pristup, otkriva, pokazuje i dokazuje kako priroda diše i koji su to procesi koji spajaju ove dve divne nauke. Godinama sa lakoćom kod svojih učenika izgrađuje ljubav prema hemiji i biologiji.

Sebe opisuje kao veoma dinamičnu i energičnu osobu koja svaki slobodan momenat voli da provede u prirodi, što se trudi da prenese i na đake, koje u startu poziva da se pripreme da će zajedno sa njom pešačiti, planinariti, skijati, ploviti Dunavom…

Smatra da je od velike važnosti da osvestimo da treba da se povežemo sa prirodom, da je osetimo i da je zaštitimo.