Čas programiranja – Microbit štampana ploča

Čas programiranja - Microbit štampana ploča naslovna fotografija

U gimnaziji Tvrđava, čas programiranja je uvek dinamičan čas i zahteva posvećenost i aktivnost samih učenika, posebno kada je reč o primeni naučenog. Programiranje je zanimanje iz one grupe poslova kojima najveći broj mladih ljudi danas želi da se bavi. Život u svetu koji oblikuje savremena tehnologija je pun izazova, a njih najlakše prevazilazimo ako se uhvatimo u koštac sa njima.

Upravo zato, nastavnik programiranja pripremio je zanimljivu aktivnost za učenike, tokom koje su mogli da iskuse kako izgleda programirati na Microbit štampanoj ploči. Nakon što su se upoznali sa pojmom i opisima algoritama, učenici su imali priliku da to znanje prenesu u domen blokovskog programiranja. Ono se ogleda u slaganju unapred implementiranih osnovnih blokova, čime se formira implementacija traženog algoritma.

Iako gradivo iz ovog predmeta ponekad može biti zamorno i teško, nastavnik je osmislio zanimljivu aktivnost, kako bi čas učinio inovativnijim i podstakao kreativnost i logičko razmišljanje učenika.

Podeli post

Prijavi se na mejling listu

Ako ti se svideo upravo pročitani tekst i smatraš da ti je bio od koristi, prijavi se na našu mejling listu i jednom mesečno u tvoj inboks će stizati slični korisni tekstovi.

Gimnazija Tvrđava Logo Royal

Sa jasnim fokusom na razvijanje znanja i veština za 21. vek, gimnazija Tvrđava predstavlja najbolji izbor za školovanje i usavršavanje.

Pročitajte:

Pošaljite nam poruku

Rado ćemo se sresti sa Vama i porazgovarati o budućnosti Vašeg deteta.