Kreativan spoj istorije i umetnosti kroz timski rad

Kreativan spoj istorije i umetnosti kroz timski rad naslovna fotografija

Gimnazija Tvrđava, sa svojim stručnim timom nastavnika, kreira bezbednu i podsticajnu sredinu u kojoj učenici imaju originalan pristup realizaciji nastavnih sadržaja. Kroz projektnu nastavu i interdisciplinarni pristup, učenici razvijaju više saznajne sposobnosti, kreativne i socijalne veštine. Kroz igru i istraživanje, deca uče spontano, stiču nova iskustva i imaju osećaj uspešnosti.

Kako bi to postigla, naša nastavnica istorije organizovala je čas interdisciplinarne nastave sa gostujućom nastavnicom likovne kulture na temu „Likovne umetnosti u praistoriji”. Zadatak učenika je bio da nacrtaju crteže i naprave figuricu po uzoru na praistorijske. Kroz rad, interakciju sa nastavnicama, fotografije i crteže, učenici su imali priliku da saznaju kako su ljudi u praistoriji stvarali i koja je kulturna, umetnička i istorijska vrednost ove umetnosti i perioda istorije.

Podeli post

Prijavi se na mejling listu

Ako ti se svideo upravo pročitani tekst i smatraš da ti je bio od koristi, prijavi se na našu mejling listu i jednom mesečno u tvoj inboks će stizati slični korisni tekstovi.

Gimnazija Tvrđava Logo Royal

Sa jasnim fokusom na razvijanje znanja i veština za 21. vek, gimnazija Tvrđava predstavlja najbolji izbor za školovanje i usavršavanje.

Pročitajte:

Pošaljite nam poruku

Rado ćemo se sresti sa Vama i porazgovarati o budućnosti Vašeg deteta.