Kroz igru do znanja: engleski jezik i programiranje

Bomb Corp

Kako najlakše savladati izazove koje pred decu stavlja obrazovni plan i program? Pa naravno, kroz igru! Inspirisani tom idejom, naši učenici i nastavnici su na zajedničkom času engleskog jezika i programiranja imali priliku da učestvuju u zanimljivoj igri Bomb Corp.

Bomb Corp. je sastavni deo Jackbox Party Pack-a 2. Može je igrati do 4 igrača. Ova kooperativna igra stavlja igrače u ulogu stažista/pripravnika u kompaniji koja, između ostalog, proizvodi bombe. Učesnici su zaduženi da pažljivo tumače i rešavaju logičke zadatke i tako spreče bombe da eksplodiraju. Svaki igrač na svom telefonu dobija po jednu instrukciju koja govori da li treba ili ne treba preseći određenu žicu. Nakon što protumače pravila, igrači trebaju zajedno da odgonetnu koje žice treba preseći, posle čega onaj igrač kojem je dodeljeno da preseče žice treba da pritisne dugmad za konkretne žice kako bi ih presekao. Ako igrači uspešno preseku žice, dobijaju naredni zadatak (narednu bombu), a ako promaše, bomba eksplodira! Čitav proces igre i pravila napisana su na engleskom jeziku, što dodatno otežava izazov.

Naši učenici su uživali na času, radili su predano i timski! Nastavnici su pratili njihov rad i pružali dodatna objašnjenja (na engleskom jeziku, of course!), kada je to bilo potrebno. Ovaj čas je pravi pokazatelj značaja organizovanja interaktivne nastave, jer učenici sa lakoćom i uživanjem prate nastavu i odrađuju zadatke!

Podeli post

Prijavi se na mejling listu

Ako ti se svideo upravo pročitani tekst i smatraš da ti je bio od koristi, prijavi se na našu mejling listu i jednom mesečno u tvoj inboks će stizati slični korisni tekstovi.

Gimnazija Tvrđava Logo Royal

Sa jasnim fokusom na razvijanje znanja i veština za 21. vek, gimnazija Tvrđava predstavlja najbolji izbor za školovanje i usavršavanje.

Pošaljite nam poruku

Rado ćemo se sresti sa Vama i porazgovarati o budućnosti Vašeg deteta.