Međupredmetnim povezivanjem do trajnijeg znanja

Međupredmetnim povezivanjem do trajnijeg znanja
Danas smo nastavu srpskog jezika povezali sa računarskim naukama i kroz zajednički čas obradili temu jezičko pozajmljivanje i transkripcija stranih reči i izraza.
preduzetničkih veština

Nakon što su se učenici upoznali sa pojmom jezičkog pozajmljivanja i kroz diskusiju došli do uvida u to zašto dolazi do preuzimanja stranih reči i na koje sve načine, te kako se reči prilagođavaju jeziku u koji ulaze, dobili su istraživački zadatak koji će rezultirati transkripcionim rečnikom pojmova iz sfere računarstva i informatike.

Međupredmetnim povezivanjem učenici ne samo da uočavaju primenu i povezivanje sadržaja iz jedne nauke sa drugom, već kroz različite nivoe ove metode znanje usvajaju kvalitetnije i dugoročnije.

Podeli post

Prijavi se na mejling listu

Ako ti se svideo upravo pročitani tekst i smatraš da ti je bio od koristi, prijavi se na našu mejling listu i jednom mesečno u tvoj inboks će stizati slični korisni tekstovi.

Gimnazija Tvrđava Logo Royal

Sa jasnim fokusom na razvijanje znanja i veština za 21. vek, gimnazija Tvrđava predstavlja najbolji izbor za školovanje i usavršavanje.

Pročitajte:

Pošaljite nam poruku

Rado ćemo se sresti sa Vama i porazgovarati o budućnosti Vašeg deteta.