Na izložbi slika Uroša Predića

Na izložbi slika Uroša Predića - naslovna fotografija
Izložba slika Uroša Predića, koja je trenutno postavljena u Galeriji Matice srpske, poslužila nam je kao povod da o književnim i istorijskim temama raspravljamo iz jednog novog ugla.

Više od 100 dela obuhvata izložba Uroš Predić za sve, koja je dosad najveća izložba njegovih dela u Novom Sadu. Pored velikog broja eksponata, zanimljivom je čine i dokumentarni materijali koji nam još bliže dočaravaju život i rad jednog od najvećih nacionalnih slikara. 

Nadurena devojcica1879 godina

S obzirom na bogatstvo motiva i tema, kroz stručno vođstvo kustosa Galerije otvorili smo i književne, jezičke i istorijske teme i na taj način školsko gradivo učili na jedan drugačiji način, van učionice. 

Učenici su pored standardnih eksponata mogli da isprobaju i VR naočare, pogledaju multimedijalnu veb-prezentaciju, kao i da vide kako izgledaju taktilni modeli slika. 

Sveti Georgije ubija azdaju 1930 godina

Podeli post

Prijavi se na mejling listu

Ako ti se svideo upravo pročitani tekst i smatraš da ti je bio od koristi, prijavi se na našu mejling listu i jednom mesečno u tvoj inboks će stizati slični korisni tekstovi.

Gimnazija Tvrđava Logo Royal

Sa jasnim fokusom na razvijanje znanja i veština za 21. vek, gimnazija Tvrđava predstavlja najbolji izbor za školovanje i usavršavanje.

Pročitajte:

Pošaljite nam poruku

Rado ćemo se sresti sa Vama i porazgovarati o budućnosti Vašeg deteta.