O Vuku Karadžiću na informatički način

O Vuku Karadžiću na informatički način naslovna fotografija
Učenici drugog razreda učili su o Vuku Karadžiću koristeći svoje znanje iz stručnih predmeta.
O Vuku Karadžiću na informatički način kroz strip

Vuk Stefanović Karadžić jedna je od centralnih ličnosti kada je u pitanju istorija srpskog jezika i prikupljanju narodnih priča, pesama i kratkih formi. O njegovom životu i delu, kao i o njemu kao kritičaru i istoriografu, učenici drugog razreda učili su kroz projektnu nastavu. 

Raspoređeni u timove, pred njih je stavljen zadatak u okviru kog treba da istraže istorijske činjenice, te da dođu do tačnih odgovora na postavljena pitanja, a potom da informacije do kojih su došli predstave kroz video, strip, interaktivnu sliku ili neku drugu formu po sopstvenom izboru, koristeći se novim tehnologijama. 

Video koji su učenici radeći na ovom zadatku kreirali možete videti OVDE .

Primer stripa koji je u okviru ovog zadatka kreiran: 

O Vuku Karadžiću na informatički način stranica stripa
O Vuku Karadžiću na informatički način druga stranica stripa

Na ovaj način, učenici razvijaju saradničke veštine i veštine rada u timu, angažovano uče i samim tim usvajaju trajnija znanja i povezuju znanja iz različitih predmeta što vodi ka zaključivanju na višem nivou, što je jedan od glavnih preduslova u nadogradnji ranije stečenog znanja. 

Podeli post

Prijavi se na mejling listu

Ako ti se svideo upravo pročitani tekst i smatraš da ti je bio od koristi, prijavi se na našu mejling listu i jednom mesečno u tvoj inboks će stizati slični korisni tekstovi.

Gimnazija Tvrđava Logo Royal

Sa jasnim fokusom na razvijanje znanja i veština za 21. vek, gimnazija Tvrđava predstavlja najbolji izbor za školovanje i usavršavanje.

Pročitajte:

Pošaljite nam poruku

Rado ćemo se sresti sa Vama i porazgovarati o budućnosti Vašeg deteta.