Poseta Muzeju grada Novog Sada

Poseta Muzeju grada Novog Sada naslovna fotografija

Učenici gimnazije Tvrđava i nastavnica istorije obišli su stalnu postavku „Legat dr Branka Ilića”, koja predstavlja najvredniju kolekciju strane umetnosti u Vojvodini. Bogata zbirka predstavlja dela likovne i primenjene umetnosti, koja je nastala u Evropi i Aziji između 15. i 20. veka.

Učenici su imali priliku da dobiju saznanja o raznim stilovima iz prošlosti i umetničkim radionicama, a kroz razgovor sa nastavnicom istorije, čuli su i po koju zanimljivost o životu i radu novosadskog lekara i kolekcionara Branka Ilića, i zašto su određeni predmeti od posebne važnosti za istoriju i kulturu.

Ovakav vid vannastavnih aktivnosti produbljuje znanja i interesovanja samih učenika, podstiče dinamiku rada i učenje kroz praktično iskustvo. Znanja stečena ovim načinom rada samo doprinose lakšem usvajanju školskog gradiva i obogaćivanju opšte kulture.

Podeli post

Prijavi se na mejling listu

Ako ti se svideo upravo pročitani tekst i smatraš da ti je bio od koristi, prijavi se na našu mejling listu i jednom mesečno u tvoj inboks će stizati slični korisni tekstovi.

Gimnazija Tvrđava Logo Royal

Sa jasnim fokusom na razvijanje znanja i veština za 21. vek, gimnazija Tvrđava predstavlja najbolji izbor za školovanje i usavršavanje.

Pročitajte:

Pošaljite nam poruku

Rado ćemo se sresti sa Vama i porazgovarati o budućnosti Vašeg deteta.