Prezentacija Hakatona za srednjoškolce održana u našoj školi

Prezentacija Hakatona za srednjoškolce naslovna fotografija
Organizatori Hakatona za srednjoškolce posetili su našu školu i učenicima drugog i trećeg razreda predstavili sve faze ovog programerskog takmičenja.
Prezentacija Hakatona za srednjoškolce održana u našoj školi

Hakaton za srednjoškolce je dvadesetčetvoročasovno takmičenje na kom timovi srednjoškolaca kreiraju softverska rešenja na zadati problem. U opuštenoj atmosferi i korišćenjem tehnologija po izboru, timovi razvijaju što bolje aplikacije koje rešavaju problem zadat temom takmičenja. Sastavni deo projekta su i radionice tokom kojih iskusni članovi organizacije i predstavnici kompanija partnera upoznaju učesnike sa modernim tehnologijama u sferi IT industrije. Kako bi se kreativne ideje učenika razvile u najboljem pravcu, usmerava ih tim stručnjaka sa Fakulteta organizacionih nauka i kompanija partnera. Nakon završetka takmičenja, timovi prezentuju svoja rešenja stručnom žiriju koji odlučuje o pobednicima takmičenja.

Pored ovog takmičenja, za naše učenike je organizovana i prezentacija projekta Technology koji sprovodi međunarodna studentska organizacija Aiesec, predstavljeni su takođe seminari u IS Petnici, kao i seminari na temu veštačke inteligencije i robotike za koji su takođe otvoreni pozivi. Na ovaj način dodatno motivišemo učenike da se angažuju, trude i stiču znanja i van školskih okvira. 

Podeli post

Prijavi se na mejling listu

Ako ti se svideo upravo pročitani tekst i smatraš da ti je bio od koristi, prijavi se na našu mejling listu i jednom mesečno u tvoj inboks će stizati slični korisni tekstovi.

Gimnazija Tvrđava Logo Royal

Sa jasnim fokusom na razvijanje znanja i veština za 21. vek, gimnazija Tvrđava predstavlja najbolji izbor za školovanje i usavršavanje.

Pročitajte:

Pošaljite nam poruku

Rado ćemo se sresti sa Vama i porazgovarati o budućnosti Vašeg deteta.