Učenje van učionice – poseta Gradskoj biblioteci, Muzeju, Matici srpskoj…

Učenje van učionice - poseta Gradskoj biblioteci, Muzeju, Matici srpskoj
Učenje postaje zabava u autentičnom okruženju! Zbog toga u Gimnaziji Tvrđava vodimo računa da se učenici upoznaju sa radom važnih institucija i dožive nova iskustva posećujući ih.
Učenje van učionice u muzeju

Krajem septembra u Kulturnoj stanici Svilara održana je tradicionalno Noć istraživača, a učenici prvog i drugog razreda su, u pratnji nastavnika hemije i fizike, proverili svoja znanja iz ova dva predmeta i naučili mnoge nove zanimljivosti i činjenice, koje će, shodno iskustvenom učenju, sigurno dugo ostati u pamćenju. 

Učenje van učionice
Učenje van učionice 02

U saradnji sa Književnim festivalom Nofek, organizovali smo besplatno učlanjenje u Gradsku biblioteku za sve zainteresovane učenike iz prvog razreda, a učenici starijih razreda bili su u prilici da obnove članarinu. O bibliotekačkom fondu, načinu rada, odeljenjima čuli smo od ljubazne bibliotekarke koja nas je srdačno dočekala u ogranku Stevan Sremac, koji je ujedno i najbliži našoj školi i gde su učenici iznajmili lektiru. Nismo propustili ni da posetimo glavnu zgradu, čitaonicu i odeljenje za izdanja na stranim jezicima. 

Učenje van učionice u biblioteci

U Muzeju Vojvodine učenici su u pratnji nastavnica istorije i srpskog jezika od kustoskinje mogli da čuju kako je tekao istorijski razvoj na ovim prostorima. Interesantni eksponati i upečatljiva priča učinili su da nam jednočasovni obilazak stalne muzejske postavke prođe za tren. 

Učenje van učionice i poseta muzeju

U susret stogodišnjici od dobijanja Pulicerove nagrade, Matica srpska priredila je veličanstveno i nadahnjujuće predavanje o velikanu srpske nauke – Mihajlu Pupina. Govornica, Aleksandra Ninković Tašić, podelila je sa prisutnima malo poznate priče iz Pupinove biografije, nazvavši ovo predavanje po naslovu autobiografije: Od pašnjaka do naučenjaka. 

Poseta Gradskoj biblioteci i Muzeju

Podeli post

Prijavi se na mejling listu

Ako ti se svideo upravo pročitani tekst i smatraš da ti je bio od koristi, prijavi se na našu mejling listu i jednom mesečno u tvoj inboks će stizati slični korisni tekstovi.

Gimnazija Tvrđava Logo Royal

Sa jasnim fokusom na razvijanje znanja i veština za 21. vek, gimnazija Tvrđava predstavlja najbolji izbor za školovanje i usavršavanje.

Pročitajte:

Pošaljite nam poruku

Rado ćemo se sresti sa Vama i porazgovarati o budućnosti Vašeg deteta.