Pripremni materijali za prijemni ispit iz engleskog jezika

Dragi učenici i roditelji,

Na ovoj stranici ćete biti u mogućnosti da pristupite svim pripremnim materijalima vezano za prijemni ispit iz engleskog jezika za upis na društveno-jezički smer Gimnazije Tvrđava.

Test se sastoji iz 50 pitanja, od kojih će 30 biti iz gramatike, a 20 iz vokabulara.

Gramatika obuhvata gradivo osnovne škole za 5., 6., 7., i 8. razred, pri čemu imate mogućnost da se na jednom mestu u potpunosti pripremite za ovaj deo testa.

Vokabular podrazumeva prevod zadatih reči sa srpskog na engleski jezik, a baza reči se može pronaći na linkovima koji se nalaze u nastavku ove stranice.

Struktura testa i linkovi za vežbanje

Gramatika (30 pitanja)

Pitanja za gramatički deo testa će se izvlačiti sa internet platforme za učenje “Virtuelna učionica”. Virtuelna učionica je podeljena u smisaone celine, i većina oblasti je koncipirana tako da ima video i/ili tekstualno objašnjenje, interaktivne vežbe i kvizove. Spisak oblasti sa linkovima ka svakoj se može pronaći klikom na sledeće dugme:

Vokabular (20 pitanja)

Pitanja iz vokabulara podrazumevaju prevod zadatih reči na engleski jezik. Na testu će se naći nasumično odabranih 20 reči iz neke od vežbi kojima se pristupa preko ponuđenih linkova:

Verujemo da se u životu rad i trud isplate, pa se tako nadamo da ćeš i ti zahvaljujući trudu koji uložiš uspešno uraditi prijemni test za društveno-jezički smer i tako se upisati u našu Gimnaziju.

Srećno!

Pošaljite nam poruku

Rado ćemo se sresti sa Vama i porazgovarati o budućnosti Vašeg deteta.