Bioskop kao spoj filma i knjige

bioskop
Bioskop je obično mesto dobre zabave, uživanje u filmovima različitog žanra, kvalitetno provođenje slobodnog vremena... Ovoga puta, odlučili smo da istražimo vezu između književnosti i filma i ujedno pogledamo jedno od najnovijih ostvarenja srpske kinematografije.
bioskop

Učenici Gimnazije su u sredu, 19. oktobra, išli u bioskop da gledaju film ,,Trag divljači” koji je režirao Nenad Pavlović. Ovaj film nastao je prema motivima iz knjiga Živojina Žike Pavlovića, koji je bio pisac i reditelj, dvostruki dobitnik NIN-ove nagrade i reditelj u vreme crnog talasa.

bioskop

Film je trajao oko sat i po. U filmu se prikazuju odnosi u službi Državne bezbednosti Republike Jugoslavije. Učenicima se svideo film, i o njemu su diskutovali na času srpskog jezika. Glavne uloge u filmu poverene su sledećim glumcima: Radivoje Bukvić, Predrag Miki Manojlović, Nada Šargin, Miloš Timotijević, Dragan Bjelogrlić, Milena Pavlović, Jovo Maksić, Petar Zekavica. Učenici su imali brojne komentare nakon filma, kao i veoma zanimljivu diskusiju, koja je razjasnila mnoge pojedinosti i otkrila skrivena značenja.

Neke od tema o kojima se diskutovalo su i šta je pravda i pravično, međuljudski odnosi, šta se sve podrazumeva pod pojmom poštovanje, i mnoge druge… 

Autor: Mateja Milivojev, učenik IT11

Podeli post

Prijavi se na mejling listu

Ako ti se svideo upravo pročitani tekst i smatraš da ti je bio od koristi, prijavi se na našu mejling listu i jednom mesečno u tvoj inboks će stizati slični korisni tekstovi.

Gimnazija Tvrđava Logo Royal

Sa jasnim fokusom na razvijanje znanja i veština za 21. vek, gimnazija Tvrđava predstavlja najbolji izbor za školovanje i usavršavanje.

Pošaljite nam poruku

Rado ćemo se sresti sa Vama i porazgovarati o budućnosti Vašeg deteta.