Mladi i ekologija – Ekologijom obogati grad

Mladi i ekologija - Ekologijom obogati grad naslovna fotografija

U saradnji sa neformalnom grupom „Ovde i sada”, koju čine studenti studijskog programa Inženjerstvo zaštite životne sredine, Fakulteta tehničkih nauka, Univerziteta u Novom Sadu, gimnazija Tvrđava je organizovala predavanje na temu „Ekologijom grad obogati”, tokom koje su naši učenici imali priliku da prošire svoja znanja koja se tiču zaštite životne sredine.

Mladi studenti – predavači razgovarali su sa đacima o tome kako se zaštiti od buke, koji su adekvatni načini upravljanja otpadom i kako najlakše oni mogu doprineti očuvanju životne sredine. Takođe, predavači su pripremili i zanimljive aktivnosti, u kojima su učenici uživali, a kao mali znak pažnje podelili su letke, bedževe i nalepnice.

Pošto se ove godine neformalna grupa „Ovde i sada” priključuje „Kritičnoj masi”, skupu koji je organizovan od strane Novosadske biciklističke inicijative, studenti su pozvali naše učenike da se u nedelju, 28.11.2021. godine, pridruže akciji. Cilj skupa je da se ukaže na podjednaku važnost biciklista u saobraćaju i veću toleranciju prema njima od strane drugih učesnika saobraćaja.

Podeli post

Prijavi se na mejling listu

Ako ti se svideo upravo pročitani tekst i smatraš da ti je bio od koristi, prijavi se na našu mejling listu i jednom mesečno u tvoj inboks će stizati slični korisni tekstovi.

Gimnazija Tvrđava Logo Royal

Sa jasnim fokusom na razvijanje znanja i veština za 21. vek, gimnazija Tvrđava predstavlja najbolji izbor za školovanje i usavršavanje.

Pročitajte:

Pošaljite nam poruku

Rado ćemo se sresti sa Vama i porazgovarati o budućnosti Vašeg deteta.