Učešće na međunarodnom takmičenju iz računarske i informatičke pismenosti – “Dabar”

Učešće na međunarodnom takmičenju iz računarske i informatičke pismenosti "Dabar" - naslovna fotografija

Dabar je međunarodno takmičenje iz računarske i informatičke pismenosti, koje je namenjeno svim učenicima osnovnih i srednjih škola koji su zainteresovani za različite oblasti računarstva i informatike.

Takmičenje se održava uz podršku Pedagoškog društva informatičara Srbije, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Fakulteta za računarstvo i informatiku Ljubljana, kao i izdvača Mikroknjiga i internacionalne inicijative za promovisanje informatike, Bebras.

Naši đaci su 19.11.2021. učestvovali na školskom takmičenju u okviru kategorije „Dabar“ (1. i 2. razred srednje škole). Školsko takmičenje je održano pomoću platforme na internetu, gde je svaki učenik nakon prijave, imao 40 minuta da uradi 12 logičkih zadataka inspirisanih osnovnim konceptima, algoritmima i pojmovima u računarstvu i informatici.

Podeli post

Prijavi se na mejling listu

Ako ti se svideo upravo pročitani tekst i smatraš da ti je bio od koristi, prijavi se na našu mejling listu i jednom mesečno u tvoj inboks će stizati slični korisni tekstovi.

Gimnazija Tvrđava Logo Royal

Sa jasnim fokusom na razvijanje znanja i veština za 21. vek, gimnazija Tvrđava predstavlja najbolji izbor za školovanje i usavršavanje.

Pročitajte:

Pošaljite nam poruku

Rado ćemo se sresti sa Vama i porazgovarati o budućnosti Vašeg deteta.