Pogledajte sa kakvim se predznanjem ide u drugi razred: predmet programiranje

predmet programiranje 03

Dana, 23. juna u prostorijama Gimnazije Tvrđava, učenici prvog razreda smera za učenike sa posebnim sposobnostima za računarstvo i informatiku predstavili su mini projekat na kome su radili tokom meseca juna. Kroz saradnju sa svojim mentorom – nastavnikom programiranja F.Đ., učenici su pokazali šta su to radili, i koje veštine i znanja su stekli tokom ove školske godine.

Svaki učenik je imao zadatak da, koristeći odgovarajuće algoritme i program, naprave nekoliko vežbi/zadataka iz četiri predmeta. Na njima je bilo da osmisle formu, a zatim ukratko predstave ključne korake u izradi samih zadataka. Iako je bilo zahtevno i izazovno, učenici su se zabavili i ponosno predstavili plodove svog rada svim nastavnicima Gimnazije Tvrđava. Nastavnici su, kako su učenici pokazivali zadatke, trebali da ponude rešenja, što je dodatno samu prezentaciju učinilo interesantnom.

Prezentacija je naišla na pozitivne utiske prisutnih, a učenici su na kraju nagrađeni velikim aplauzom kao znakom podrške i pohvale njihovog truda. Ostalo je obećanje nastavnika F.Đ. i đaka da će nastaviti sa radom na projektu, jer kako budu savladavali novo gradivo i sticali još znanja, to će im dati priliku da svoje delo dodatno poboljšaju i unaprede! Bravo!

Podeli post

Prijavi se na mejling listu

Ako ti se svideo upravo pročitani tekst i smatraš da ti je bio od koristi, prijavi se na našu mejling listu i jednom mesečno u tvoj inboks će stizati slični korisni tekstovi.

Gimnazija Tvrđava Logo Royal

Sa jasnim fokusom na razvijanje znanja i veština za 21. vek, gimnazija Tvrđava predstavlja najbolji izbor za školovanje i usavršavanje.

Pročitajte:

Pošaljite nam poruku

Rado ćemo se sresti sa Vama i porazgovarati o budućnosti Vašeg deteta.