Poseta Muzeju Vojvodine i Muzeju grada Novog Sada

Poseta Muzeju Vojvodine i Muzeju grada Novog Sada - naslovna fotografija

Učenici gimnazije Tvrđava i nastavnica istorije posetili su postavke Muzeja Vojvodine „Tamo gde seoba završava – od rimske Panonije do današnje Vojvodine” i Muzeja grada Novog Sada – Zbirka strane umetnosti. Reč je o događajima koji su organizovani povodom 1. februara Dana Grada Novog Sada.

U okviru Muzeja Vojvodine izloženi su čuveni šlemovi neprocenjive vrednosti iz rimskog doba, tzv. pozlaćeni kasnoantički šlemovi. Zbrika strane umetnosti nastala je zaveštanjem privatne kolekcije novosadskog lekara dr Branka Ilića, a najvredniji deo zbirke su slikarska dela. 

Učenici su imali priliku da otkriju mnoštvo zanimljivosti o postavkama, i da kroz interakciju sa nastavnicom saznaju zašto su određeni predmeti od posebne važnosti za istoriju i kulturu. Takođe, ovakav vid rada podstiče učenike na dalje istraživanje značajnih činjenica o gradu u kom žive i obogaćuje njihova iskustva.

Podeli post

Prijavi se na mejling listu

Ako ti se svideo upravo pročitani tekst i smatraš da ti je bio od koristi, prijavi se na našu mejling listu i jednom mesečno u tvoj inboks će stizati slični korisni tekstovi.

Gimnazija Tvrđava Logo Royal

Sa jasnim fokusom na razvijanje znanja i veština za 21. vek, gimnazija Tvrđava predstavlja najbolji izbor za školovanje i usavršavanje.

Pročitajte:

Pošaljite nam poruku

Rado ćemo se sresti sa Vama i porazgovarati o budućnosti Vašeg deteta.