Razvijanje empatije i solidarnosti kroz humanitarne aktivnosti

Razvijanje empatije i solidarnosti kroz humanitarne aktivnosti naslovna fotografija
Učenici su zajedno sa nastavnicima, roditeljima i direktorom škole učestvovali u aktivnostima Solidarne kuhinje i pripremili i podelili 220 obroka svojim sugrađanima.
Kuvanje 01
Kuvanje 02
Kuvanje 03
Kuvanje 04

Svakog utorka i subote u Kuhinji solidarnosti priprema se više od 200 obroka za najugroženije sugrađane – odlučili smo da i mi damo mali doprinos i na jedan dan učestvujemo u svim aktivnostima koje priprema zahteva: meksički pasulj i kupus salatu pripremao je deo učenika prvog razreda zajedno sa odeljenjskim starešinom, hranu su potom u ambalaže i prema lokacijama spakovali učenici drugog razreda i njihov odeljenjski starešina, a sve ručkove podelio je drugi deo učenika prvog razreda. U ulozi vozača bili su bili roditelji naših učenika i direktor škole.

U Gimnaziji Tvrđava pored znanja i veština koje prenosimo učenicima u okviru redovnih časova nastave, veoma nam je važan i vaspitni deo rada sa učenicima i to u kakve će se ličnosti naši učenici razviti. S tim u vezi je i ova aktivnost, koja je još jednom učenicima pokazala da su empatija i solidarnost na samom vrhu ljudskih vrednosti. 

Kuvanje 05
Kuvanje 06
Kuvanje 07
Kuvanje 08

Podeli post

Prijavi se na mejling listu

Ako ti se svideo upravo pročitani tekst i smatraš da ti je bio od koristi, prijavi se na našu mejling listu i jednom mesečno u tvoj inboks će stizati slični korisni tekstovi.

Gimnazija Tvrđava Logo Royal

Sa jasnim fokusom na razvijanje znanja i veština za 21. vek, gimnazija Tvrđava predstavlja najbolji izbor za školovanje i usavršavanje.

Pročitajte:

Pošaljite nam poruku

Rado ćemo se sresti sa Vama i porazgovarati o budućnosti Vašeg deteta.