Roditelji kao promoteri profesija

Na času odeljenjskog starešine u gostima su nam bili roditelji naših učenika koji rade na različitim pozicijama u IT sektoru i od kojih su učenici iz prve ruke mogli da čuju kako u ovoj oblasti izgleda jedan radni dan.

Roditelji dvoje učenika prvog razreda, kao i njihov kolega iz kompanije Vega IT, podelili su kroz lične primere svoja iskustva u radu u IT industriji sa učenicima prvog razreda koji pohađaju upravo ovaj smer u našoj gimnaziji. 

Na ovaj način učenici su bili u prilici da steknu jasniju i sveobuhvatniju sliku o tome kako izgleda radni danu ovoj oblasti, koje sve poslove podrazumeva, ali i da čuju šta je to što već sada mogu da urade da bi sutra njihove radne biografije bile što potpunije, a šanse u poslu što veće. 

Ovo je samo jedna od aktivnosti koje učenici u Gimnaziji Tvrđava imaju u oblasti karijernog vođenja i savetovanja. U starijim razredima predviđena je poseta različitih vodećih IT kompanija, kao i obavljanje radne prakse u nekima od njih. 

Podeli post

Prijavi se na mejling listu

Ako ti se svideo upravo pročitani tekst i smatraš da ti je bio od koristi, prijavi se na našu mejling listu i jednom mesečno u tvoj inboks će stizati slični korisni tekstovi.

Gimnazija Tvrđava Logo Royal

Sa jasnim fokusom na razvijanje znanja i veština za 21. vek, gimnazija Tvrđava predstavlja najbolji izbor za školovanje i usavršavanje.

Pošaljite nam poruku

Rado ćemo se sresti sa Vama i porazgovarati o budućnosti Vašeg deteta.