Gimnazija Tvrđava jedna od Super škola u okviru regionalnog projekta

Gimnazija Tvrđava jedna od Super škola u okviru regionalnog projekta naslovna fotografija
Da li ste znali da je Gimnazija Tvrđava Super škola? Na konkursu za predloge ideja saradnje među školama sa Zapadnog Balkana, predlog naše Gimnazije i Srednje građevinske škole iz Mostara ocenjen je kao jedan od najboljih, te će učenici u ovoj i sledećoj školskoj godini putovati u Mostar, a takođe i biti domaćini svojim vršnjacima iz ovog grada.
Gimnazija Tvrđava jedna od Super škola u okviru regionalnog projekta Direktor

Od ukupno 155 prijavljenih predloga projekata, naša projekta ideja pod nazivom Vodič kroz moj grad jedna je od 50 odobrenih ideja među školama iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore i Albanije. 

U okviru ovog projekta naši učenici će upoznati svoje vršnjake iz Mostara, putovati kod njih, ali i biti domaćini, i kroz saradnički rad i međuvršnjačko učenje zajedno kreirati veb-sajt sa audio materijalima o znamenitostima ova dva grada.

Na ovaj način učenici će steći nova znanja i veštine, ali i još važnije, izgraditi nova prijateljstva, upoznati drugačije kulture i običaje i, sasvim sigurno, razbiti određene stereotipe i predrasude.

Gimnazija Tvrđava jedna od Super škola u okviru regionalnog projekta predavanje

Regionalna kancelarija za saradnju mladih (RYCO) – Lokalna kancelarija u Srbiji, u saradnji sa Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) organizovala je javni događaj ‘’Upoznajte Superškole Srbije’’ u Beogradu, 1. februara 2023. godine, u okviru regionalnog programa razmena “Superškole”.

Trideset odabranih škola predstavljali su direktori/ke i profesori/ke, a pored njih su događaju prisustvovali i ministar prosvete, Branko Ružić, ambasadorka Savezne Republike Nemačke u Srbiji Anke Konrad, zamenica šefa Delegacije Evropske unije u Srbiji Plamena Halačeva, savetnica ministra turizma i omladine, Snežana Klašnja, direktorka GIZ u Srbiji Daniela Funke i direktorka RYCO lokalne kancelarije u Srbiji, Marija Bulat.

Gimnazija Tvrđava jedna od Super škola u okviru regionalnog projekta govor

O programu ,,Superškole’’

,,Superškole’’ su program školske razmene na Zapadnom Balkanu koji ima za cilj da podrži procese izgradnje mira i pomirenja i interkulturalnog učenja i dijaloga između škola, učenika i njihovih zajednica. Ovaj program je deo multidonorskog projekta „Program školske razmene na Zapadnom Balkanu“ koji zajednički finansiraju Evropska unija i nemačko Savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ), a sprovode Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) i RYCO.

O Regionalnog kancelariji za mlade (RYCO)

RYCO je međuvladina organizacija koja podržava i unapređuje regionalnu i multikulturalnu saradnju mladih na Zapadnom Balkanu. Programi RYCO-a usmereni su na stvaranje mogućnosti za uključivanje mladih u aktivnosti koje doprinose međusobnom razumevanju i pomirenju u građanskom, društvenom, obrazovnom, kulturnom i sportskom domenu. RYCO inicira i učestvuje u kreiranju politika i zalaže se za reforme. Takođe, podržava razvoj političkog i društvenog okruženja koje osnažuje i olakšava razmenu mladih.

Podeli post

Prijavi se na mejling listu

Ako ti se svideo upravo pročitani tekst i smatraš da ti je bio od koristi, prijavi se na našu mejling listu i jednom mesečno u tvoj inboks će stizati slični korisni tekstovi.

Gimnazija Tvrđava Logo Royal

Sa jasnim fokusom na razvijanje znanja i veština za 21. vek, gimnazija Tvrđava predstavlja najbolji izbor za školovanje i usavršavanje.

Pročitajte:

Pošaljite nam poruku

Rado ćemo se sresti sa Vama i porazgovarati o budućnosti Vašeg deteta.