Sportski duh naših Gimnazijalaca!

Sportski duh naših Gimnazijalaca naslovna fotografija

U periodu 7-8. maja održan je 45. Fruškogorski maraton. Ova sportska takmičarsko-rekreativna manifestacija međunarodnog karaktera ima dugu tradiciju i jedna je od omiljenih među sportistima i rekreativcima. Ove godine organizatori su pripremili 19 staza različite dužine i različitih visinskih razlika, koje su raspoređene po brdovitom i šumskom predelu Fruške gore. Krećući se tim stazama, učesnici su imali priliku da uživaju u kulturno-istorijskim biserima ove planine poput manastira  Grgeteg (XV vek), Staro Hopovo (XVI vek), Novo Hopovo (XIV vek), čuvenog Etno naselja “Vrdnička kula“, i drugi. Pored staza pripremljenih za strastvene takmičare/maratonce, postoje i one rekreativnog karaktera, koje imaju za cilj promociju zdravog stila života i očuvanje prirode, kao i kulturno-istorijskog nasleđa.

Učenici Gimnazije Tvrdjava, u pratnji direktora D.K., nastavnice srpskog jezika i književnosti S.Đ. i nastavnika programiranja F.Đ., učestvovali su na Fruškogorskom maratonu u subotu 07.maja, a odabrali su stazu Pripravnički maraton zapad u dužini od 18.8 km. Bilo je izazovno, ali uživanje u dobrom društvu i pričama bilo je veće od postavljenih prepreka. Iako umorni, naši đaci su stigli na cilj puni utisaka, sa još jednim zabeleženim zanimljivim iskustvom! Željno iščekujemo naredni Fruškogorski maraton i neke nove trase!

Podeli post

Prijavi se na mejling listu

Ako ti se svideo upravo pročitani tekst i smatraš da ti je bio od koristi, prijavi se na našu mejling listu i jednom mesečno u tvoj inboks će stizati slični korisni tekstovi.

Gimnazija Tvrđava Logo Royal

Sa jasnim fokusom na razvijanje znanja i veština za 21. vek, gimnazija Tvrđava predstavlja najbolji izbor za školovanje i usavršavanje.

Pročitajte:

Pošaljite nam poruku

Rado ćemo se sresti sa Vama i porazgovarati o budućnosti Vašeg deteta.