Zajednički čas Biologije i Srpskog jezika

Zajednički čas Biologije i Srpskog jezika
Spojili smo biologiju i srpski, dodali malo hemije, istorije i ekologije i kao rezultat dobili interaktivan čas na kome su učenici obnavljali znanje o sastavu i proizvodnji papira, razvoju pismenosti, književnosti i štamparskoj revoluciji, ali i diskutovali o važnosti očuvanja planete Zemlje i recikliranju.
Zajednički čas Biologije i Srpskog jezika u gimaziji Tvrđava

Učeći na ovaj način, učenici ne samo da povezuju znanje iz više školskih predmeta, već i uočavaju veze između različitih životnih sfera. Pored teorijskog znanja koje su učenici na ovom času stekli, oni su i podstaknuti na razmišljanje o važnosti očuvanja prirode i uticaju koji čovek ima na prirodu. 

 

Na zajedničkom čas Biologije i Srpskog jezika

Kao domaći zadatak učenici su dobili da kod kuće pronađu stare novine, sveske, papire, koji im više ne trebaju i donesu ih u školu, a poslednji deo ovog projektnog časa biće zajednički odlazak u ekološku organizaciju gde će učenici predati sav papir za recikliranje koji tokom nedelje sakupimo i gde će im ekolozi i inženjeri zaštite životne sredine na licu mesta objasniti kako teče proces recikliranja u našem gradu, kako pravilno da odlože otpad i kako svako od nas može dati svoj doprinos očuvanje prirode. 

Podeli post

Prijavi se na mejling listu

Ako ti se svideo upravo pročitani tekst i smatraš da ti je bio od koristi, prijavi se na našu mejling listu i jednom mesečno u tvoj inboks će stizati slični korisni tekstovi.

Gimnazija Tvrđava Logo Royal

Sa jasnim fokusom na razvijanje znanja i veština za 21. vek, gimnazija Tvrđava predstavlja najbolji izbor za školovanje i usavršavanje.

Pročitajte:

Pošaljite nam poruku

Rado ćemo se sresti sa Vama i porazgovarati o budućnosti Vašeg deteta.