Akcija Dobri tvor u organizaciji učenika Gimnazije Tvrđava

Akcija Dobri tvor u organizaciji učenika Gimnazije Tvrđava

Gimnazija Tvrđava je škola u kojoj je pored obrazovanja, akcenat i na vaspitanju i izgradnji ličnosti kod učenika. Shodno tome, nekoliko puta godišnje naši učenici organizuju humanitarne akcije. Ovoga puta, ideja je bila da u okviru akcije Dobri tvor, koja u Novom Sadu postoji i sprovodi se već nekoliko godina, svaki učenik da doprinos tako što će donirati nešto od odeće, obuće ili hrane, i potom lično pokloniti ljudima kojima je potrebno. 

Paketići za skciju Dobri tvor u organizaciji učenika Gimnazije Tvrđava
Učenici se pripremaju za akciju Dobri tvor u organizaciji učenika Gimnazije Tvrđava

Zajedno sa direktorom, starešinama i nastavnicima, učenici iz sve tri godine su, podeljeni u timove, donacije ostavili na nekoliko lokacija u gradu: centar, Bulevar oslobođenja, železnička stanica i park, Kej žrtava racije, Liman 3 (Limanski park i Kineska četvrt) – ukupno više od 70 donacija. 

Učenici ostavljaju paketiće na keju za Akciju Dobri tvor u organizaciji učenika Gimnazije Tvrđava
Učenici u akcija Dobri tvor u organizaciji učenika Gimnazije Tvrđava
Okačeni paketići za Dobri tvor u organizaciji učenika Gimnazije Tvrđava

Učestvujući u svim segmentima ove akcije, od prikupljanja donacija, razvrstavanja i pakovanja, do podele, učenici su razmišljali o socijalnim pitanjima, razvijali humanost i empatiju i učili jednu od najvažnijih lekcija – šta znači biti čovek. 

Učenik daje paketic za akciju Dobri tvor u organizaciji učenika Gimnazije Tvrđava

Kako svako od nas može da bude Dobri tvor?

Ukoliko poželite da se priključite ovoj akciji, obradujete nekoga sitnicom iz svog doma ili jednostavno da se rešite stvari koje vam više ne trebaju, a u dobrom su stanju, kontaktirajte putem Fejsbuka ili Instagrama organizatorku akcije Dobri tvor i postanite tako i vi deo ove lepe priče. Više o samoj akciji pogledajte u videu ispod. 

Podeli post

Prijavi se na mejling listu

Ako ti se svideo upravo pročitani tekst i smatraš da ti je bio od koristi, prijavi se na našu mejling listu i jednom mesečno u tvoj inboks će stizati slični korisni tekstovi.

Gimnazija Tvrđava Logo Royal

Sa jasnim fokusom na razvijanje znanja i veština za 21. vek, gimnazija Tvrđava predstavlja najbolji izbor za školovanje i usavršavanje.

Pročitajte:

Pošaljite nam poruku

Rado ćemo se sresti sa Vama i porazgovarati o budućnosti Vašeg deteta.