Gimnazija Tvrđava u centru dešavanja!

Nova lokacija Gimazije Tvrđava

Ukoliko ste u skorije vreme prolazili Jevrejskom ulicom, pored čuvene Sinagoge, verovatno ste primetili da su u toku veliki radovi na objektu gde se nalazila čuvena Baletska škola. To je zato što naša Gimnazija menja svoje sedište i rad nastavlja u datom zdanju! Divne vesti, zar ne?!

Ova zgrada je od velikog je kulturno-istorijskog značaja. Sam objekat je pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika kulture Grada Novog Sada.

Prilikom odabira prostora i njegovog opremanja za novo sedište Škole, osnivači su se rukovodili težnjom da svojim sadašnjim i budućim učenicima pruže najbolje uslove za rad i napredak. Školska zgrada se nalazi na idealnoj lokaciji, u samom centru grada, veoma blizu svih gradskih autobuskih linija i ostalih institucija iz oblasti obrazovanja, kulture i zabave bez potrebe da se koristi prevoz, a dovoljno je zaštićena od buke koja je karakteristična za centar grada.

Školska zgrada obuhvata 1.059m2 prostora koji je podeljen na tri etaže. Poseduje veće dvorište sa puno zelenila, što omogućava učenicima da svoj odmor provode u prijatnom okruženju. Obrazovno-vaspitni rad se odvija u 6 učionica, a postoje računarske učionice, kabineti za biologiju, fiziku i hemiju, dve multimedijalne učionice od kojih je jedna opšte namene, a druga jezički kabinet. Takođe, Škola poseduje i sopstvenu salu za fizičko i zdravstveno vaspitanje, što čini Gimnaziju ,,Tvrđava” jedinom privatnom školom u širem centru Novog Sada koja poseduje sopstvenu salu. Sala će biti opremljena za mali fudbal, košarku i odbojku, te će posedovati i neophodne rekvizite za sprovođenje fizičkog i zdravstvenog vaspitanja.

Naš cilj je da u prijatnom i bezbednom okruženju motivišemo učenike za dalji rad i da kroz celokupni proces obrazovanja i vaspitanja, steknu kvalitetna znanja i veštine. Savremen i inovativan pristup vaspitno-obrazovnom procesu daće dodatni sjaj arhitekturi samog zdanja, što će sigurno probuditi pozitivne utiske kod svih! Željno iščekujemo početak nove školske 2022/23.godine, kada ćemo otvoriti vrata ka novim pričama i uspesima!

Podeli post

Prijavi se na mejling listu

Ako ti se svideo upravo pročitani tekst i smatraš da ti je bio od koristi, prijavi se na našu mejling listu i jednom mesečno u tvoj inboks će stizati slični korisni tekstovi.

Gimnazija Tvrđava Logo Royal

Sa jasnim fokusom na razvijanje znanja i veština za 21. vek, gimnazija Tvrđava predstavlja najbolji izbor za školovanje i usavršavanje.

Pročitajte:

Pošaljite nam poruku

Rado ćemo se sresti sa Vama i porazgovarati o budućnosti Vašeg deteta.