Posetili smo izložbu ,,Mileva – mi smo stena”

Posetili smo izložbu ,,Mileva - mi smo stena"
U Muzeju grada Novog Sada smo kroz izložbu Mileva - mi smo stena obnovili znanje o Milevi Marić, ali i saznali mnogo novih pojedinosti iz njenog života i rada sa Albertom Ajnštajnom.
Učenici su posetili smo izložbu ,,Mileva - mi smo stena"

Savremena i inovativna postavka ove izložbe, upotpunjena interesantnom pričom stručnog vodiča, učinila je da vreme u Muzeju, pored toga što je bilo edukativno, bude i zabavno. Videli smo projekciju Milevinog zavičajnog kraja, pisma koja su deo njene privatne prepiske, multimedijalni prikaz njenog života, umetničke instalacije… 

 

 

Posetili smo izložbu ,,Mileva - mi smo stena" slika
Posetili smo izložbu ,,Mileva - mi smo stena" fotografija

Kroz ovakve aktivnosti učenici uče o znamenitim ličnostima na drugačiji i moderniji način, ali i otvaraju brojna pitanja koja ih navode na razmišljanje o životnim odlukama, postupcima i posledicama. 

 

Autor naslovne fotografije: V. Veličković

Podeli post

Prijavi se na mejling listu

Ako ti se svideo upravo pročitani tekst i smatraš da ti je bio od koristi, prijavi se na našu mejling listu i jednom mesečno u tvoj inboks će stizati slični korisni tekstovi.

Gimnazija Tvrđava Logo Royal

Sa jasnim fokusom na razvijanje znanja i veština za 21. vek, gimnazija Tvrđava predstavlja najbolji izbor za školovanje i usavršavanje.

Pročitajte:

Pošaljite nam poruku

Rado ćemo se sresti sa Vama i porazgovarati o budućnosti Vašeg deteta.