Kreativan čas engleskog jezika

Kreativan čas engleskog jezika
Učenici drugog razreda su o leksičkim odnosima u engleskom jeziku učili kroz istraživački i kreativni rad.
Kreativan čas engleskog jezika

Interaktivna nastava bazira se na stavljanje učenika u aktivnu ulogu u procesu sticanja znanja, što dovodi do boljeg i bržeg usvajanja novih informacija, ali i trajnijeg pamćenja. Upravo zato nastavnici u Gimnaziji Tvrđava u radu sa učenicima primenjuju sve postulate modernog pristupa obrazovanju. 

 

Samo jedan od primera kreativnog i interaktivnog časa je nedavno održan čas engleskog jezika na kom su učenici izrađivali plakate na temu leksičkih odnosa. 

Oni su prvo istraživali šta podrazumevaju pojmovi sinonimija, homonimija i antonimija, a potom imali zadatak da predstave vizuelno sve što smatraju važnim. Kroz ovaj proces vodila ih je nastavnica koja je bila u ulozi mentora i pratila učenički rad. 

Više o tome kako u praksi izgleda interaktivan čas i kako nastavnik može čas da učini zanimljiv, pročitajte OVDE

 

Podeli post

Prijavi se na mejling listu

Ako ti se svideo upravo pročitani tekst i smatraš da ti je bio od koristi, prijavi se na našu mejling listu i jednom mesečno u tvoj inboks će stizati slični korisni tekstovi.

Gimnazija Tvrđava Logo Royal

Sa jasnim fokusom na razvijanje znanja i veština za 21. vek, gimnazija Tvrđava predstavlja najbolji izbor za školovanje i usavršavanje.

Pročitajte:

Pošaljite nam poruku

Rado ćemo se sresti sa Vama i porazgovarati o budućnosti Vašeg deteta.