Naši učenici deo ekološko-preduzetničkog programa za srednjoškolce

Naši učenici deo ekološko-preduzetničkog programa za srednjoškolce
Na samom kraju prvog polugodišta troje naših učenika oprobalo se u još jednoj aktivnosti na temu ekologije i preduzetništva.
Ekološko-preduzetniči program za srednjoškolce

Organizacija Dostignuća mladih pozvala je srednje škole iz cele Srbije da uzmu učešće u dvodnevnom takmičenju koje je za cilj imalo razvijanje preduzetničkih veština i širenje svesti o značaju ekologije. Učenici prvog razreda Danilo Milanović, Mateja Milivojev i Anđela Sipić predstavljali su Gimnaziju Tvrđava. 

 

Ekološko-preduzetniči program za srednjoškolce zoom

Ukupno je učestvovalo 225 učenika iz 30 gradova i opština koji su oformili 48 timova iz isto toliko srednjih škola.

Svi učenici su dobili isti zadatak a to je da razviju zelena rešenja sa ciljem da se uspore klimatske promene.

 

Ovaj dvodnevni događaj počeo je predavanjem mladih stručnjaka Anje Kovač i Nemanje Jovanovića koji su predstavili učenicima svet izvora obnovljive energije i kako se odgovorno ponašati prema resursima koje uzimamo iz prirode.

 

Nakon predavanja učenici su nastavili rad u timovima u kojima su uz pomoć trenera i mentora radili na pronalasku najboljeg rešenja za primenu izvora obnovljive energije na masovnim događajima poput sportskih događaja i muzičkih festivala, a pobedu je odneo tim iz Gimnazije Laza Kostić, kojima ovim putem čestitamo! 

 

Ovaj događaj deo je programa „Mladi inovatori“, a koji sprovodi Climate-KIC ispred Evropskog instituta za inovacije i tehnologiju. U Srbiji je IZAZOV Specijal realizovala organizacija Dostignuća mladih u Srbiji u partnerstvu sa organizacijama Climate Innovation Hub, Connecting i Naučno-tehnološkim parkom Niš.

Podeli post

Prijavi se na mejling listu

Ako ti se svideo upravo pročitani tekst i smatraš da ti je bio od koristi, prijavi se na našu mejling listu i jednom mesečno u tvoj inboks će stizati slični korisni tekstovi.

Gimnazija Tvrđava Logo Royal

Sa jasnim fokusom na razvijanje znanja i veština za 21. vek, gimnazija Tvrđava predstavlja najbolji izbor za školovanje i usavršavanje.

Pročitajte:

Pošaljite nam poruku

Rado ćemo se sresti sa Vama i porazgovarati o budućnosti Vašeg deteta.